Le Marche en Romagna

Ten zuiden van Case San Bartolo ligt Pesaro. De stad heeft een kleurrijke geschiedenis en is bekend om zijn imposante Palazzo Ducale, gebouwd in het midden van de 15e eeuw. De oude steden van Fano en Senigallia liggen eveneens in de regio Marche, aan de kust en zijn zeker een bezoek waard met hun verschillende historische gebouwen. Ten noorden is er de stad Rimini met zijn beroemde Romeinse overblijfselen: il Ponte di Tiberio, l’Arco di Augusto e la Casa del Chirurgo en uit de Renaissance het imposante Castel Sismondo en Tempio Malatestiano. En in het binnenland de middeleeuwse dorpen: Urbino, Gradara, Montefiore, Saludecio, Mondaino, San Leo,  San Marino, Santarcangelo, Verucchio.

Muziek- en dansliefhebbers

Voor de operaliefhebbers wordt in Pesaro in de maanden juli en augustus het ‘Rossini Opera Festival’ georganiseerd met een internationaal interessant programma. Italië’s grote operacomponist Gioachino Rossini is hier geboren in 1792.
Voor de jazzliefhebbers is er de ‘Fano Jazz by the Sea’, een internationaal gerenommeerd festival dat de laatste 10 dagen van juli plaatsvindt.
Voor de liefhebbers van swing en rock and roll is er de eerste week van Augustus de ‘Summer Jamboree Festival’  in Senigallia.

Auto- en motorsport

In de buurt vindt je ook tal van circuits voor minimotoren en skelters die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.
De wereldkampioen motorrijden Valentino Rossi heeft als kind op deze circuitjes zijn eerste rondjes gereden. In de dichtbijzijnde stadje Tavullia, waar Valentino is geboren en nog steeds woont, is het ‘Valentino Rossi-fanclub’ gevestigd.

Themaparken

Er zijn in Le Marche en Romagna diverse themaparken te vinden zoals: Aquafan, Oltremare, Mirabilandia en het Cattolica aquarium ‘Parco le Navi’.

En voor wie houdt van winkelen in de buurt zijn er talloze outlets van de meest bekende merken.

Steden en natuurmonumenten

Indien je wat meer tijd heeft kunt je ervoor kiezen om een dagje er op uit te trekken en een bezoek te brengen aan:

Ravenna: (km 80) de Byzantijnse mozaïeken
Ferrara: (km 154) Palazzo dei Diamanti
Chioggia: (km 176) bijgenaamd het “kleine Venetië”
Venetië: (km 224)
Ascoli Piceno: (km196) historisch centrum in travertijn

De grotten van Frasassi zijn een van de grootste stalagmieten- en druipsteengrotten van Europa. De grotten zijn meer dan 18 km lang, waarvan 1000 m open voor het publiek met op sommige plaatsen plafonds tot 240 m. hoog. Ze liggen ten zuidwesten van de stad Pesaro (km 100).

De Gola del Furlo, de fascinerende kloof in de provincie Pesaro-Urbino op 60 km van de Case San Bartolo. Verschillende routes zijn te volgen voor wandelingen tussen de kloof, waar u een spectaculair landschap kunt bewonderen. Het is ook mogelijk om in verschillende ravijnen van de rivier te zwemmen en kano’s te huren.
Op de route is de prachtige romeinse kerk Abbazia van San Vincenzo del Furlo. Het dateert uit de 6e eeuw na Christus en is zeker een bezoek waard.