De omgeving van Case San Bartolo

Het gebied rondom het vakantiehuis Case San Bartolo heeft veel te bieden. De gunstige ligging, tussen de Apennijnen en de zee, is rijk aan idyllische en heuvelachtige landschappen. Verder is dit ook het land van de kastelen. De heerschappijen Malatesta en Montefeltro regeerden hier tijdens de Middeleeuwen en de Renaissance. De goed bewaarde overblijfselen van hun kastelen en forten liggen verspreid over het hele gebied. Daarnaast het talrijke en interessante culturele programma verdient ook aandacht. In de verschillende steden in de omgeving worden regelmatig tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen en volksfeesten gehouden. En tot slot zijn er de gastronomische evenementen waar het mogelijk is om de specialiteiten van de Marche en Romagna traditie te proeven.

Onverwachte schoonheid

Parco Monte San Bartolo

Het Parco Monte San Bartolo is een natuurreservaat op de grens tussen le Marche en Romagna. Een echt landschapsjuweel, rijk aan flora en fauna, dat nog weinig bekend is. Een unieke combinatie van hoge kust, glooiende heuvels, ongerepte natuur en prachtige oude dorpjes. De harmonieuze landschappen, de adembenemende uitzichten en de heerlijke restaurants maken het park tot een ideale bestemming voor wie een ontspannen vakantie aan de “Riviera” wil doorbrengen.

strand van Fiorenzuola di Focara - casesanbartolo
Rijke geschiedenis

Le Marche en Romagna

Het binnenland van de regio’s Marche en Romagna is rijk aan geschiedenis en cultuur. Middeleeuwse dorpjes, forten en kastelen volgen elkaar op over het hele Montefeltro. De stad Urbino, werelderfgoed van UNESCO, is het embleem van de Italiaanse Renaissance. Gradara is een van de best bewaarde middeleeuwse kasteeldorpen in Italië. En verder Montefiore, een imposante vesting die het hele gebied van bovenaf domineert, San Leo, etc. Als laatste de kleine staat San Marino, die door de eeuwen heen autonoom en onafhankelijk is gebleven. Talrijke zijn ook de monumenten, de kerken, de musea en de theaters verspreid over de hele regio.

gola passo el furlo - casesanbartolo