Parco Monte San Bartolo

Het Park wordt doorkruist door een prachtige toeristische route: de Strada Panoramica die zich uitstrekt over een traject van 20 kilometer tussen Gabicce Mare en Pesaro. De route slingert door steile hellingen, betoverende glooiende landschappen en adembenemende uitzichten op zee. Langs de Strada Panoramica liggen de charmante middeleeuwse dorpjes Castel di Mezzo en Fiorenzuola di Focara. Hier ontmoeten fietsers, toeristen en locals elkaar in het café op het plein. Iets verderop liggen de zeventiende-eeuwse Villa Caprile en Villa Imperiale uit de Renaissance. Beide villa’s hebben prachtige tuinen en fresco’s en zijn zeker een bezoek waard. Dichtbij, in Colombarone, zijn de mozaïekvloeren te zien van een romeinse villa die dateren uit de IV eeuw voor Christus.

Stranden in het park en in de buurt

Strand van Fiorenzuola

Het dorpje Fiorenzuola ligt op 5 minuten rijden van de Case San Bartolo. Na een wandeling van 15 minuten op een  bosweg  dat van het dorpje afdaalt naar de zee, bereikt je het strand. Het is een vrij groot en rustig zandstrand, zonder parasols en horeca en ligt midden in de natuur.

Strand van Vallugola

De kleine en karakteristieke jachthaven is 10 minuten rijden van de appartementen. Er is een vrij strand met zand en stenen en een zandstrand waar je ligbedden en parasols kunt huren. Aan de haven en op het strand zijn een paar heerlijke restaurants met prachtig uitzicht op zee.

Baia Flaminia

Gemakkelijk te bereiken met de auto (20 minuten) over de Strada Panoramica richting Pesaro. Het bevindt zich aan het einde van het park, met groene heuvels als achtergrond,  voor de haven. Een deel van het strand is vrij, met fijn zand en zeer geschikt voor kinderen.

In de nabijgelegen kustgebieden van Pesaro en Gabicce Mare is er de mogelijkheid om activiteiten te beoefenen zoals zeilen, surfen en paragliden. Ook is het mogelijk (rubber)boten te huren.

Wat kun je verder nog doen?

Voor sport- en natuurliefhebbers

In het park is een reeks van paden en routes waar je kunt wandelen, joggen of mountainbiken.

Voor de fietsliefhebbers

Voor fietsliefhebbers is de Strada Panoramica die door het park loopt, een route van buitengewone schoonheid met zijn bochten en hellingen. De Giro d’Italia is hier al meerdere keren gepasseerd! De bergen in het binnenland zijn eveneens erg in trek bij wielrenners maar ook bij gevorderde beoefenaars van trekking en mountainbiking.

Voor de culinaire liefhebbers

Voor culinaire liefhebbers zijn er tal van typische restaurants die authentieke gerechten aanbieden aan zee of op de Panoramica. Van verse vis uit de Adriatische Zee tot gegrild vlees, van zelfgemaakte pasta en pizza tot de typische lokale piadina.
De Wijnliefhebbers kunnen bij diverse wijnhuizen in de omgeving de verschillende soorten wijnen, olie  en lokale producten proeven die typisch zijn voor dit gebied.

Activiteiten in het park

Onder de activiteiten die door de Ente Parco worden georganiseerd: vogels kijken, culturele excursies, muziek-, film- en literatuurevenementen, educatieve workshops, enz.